Digitalt eftermæle

Har du tænkt over, hvilken digital arv, du efterlader dig? De fleste af os har en profil på et eller flere sociale medier, og den dag, vi går bort, kan det være svært for de efterladte at redigere og/eller fjerne profilerne – medmindre de har passwordet. Ved på forhånd at tage stilling til, hvad der skal ske med dine online profiler, når du ikke længere er her, gør du dine efterladte en stor tjeneste. Med de korrekte passwords kan de logge på din(e) profil(er) og redigere dem – enten helt fjerne profilerne eller, i hvert fald på Facebook, omdanne profilen til en mindeside.

Du forbereder bedst dit digitale eftermæle ved at dele dine passwords med dine nærmeste og/eller skrive dine passwords ned og gemme dem, f.eks. i en app. Du kan også sørge for løbende at dele billeder og dokumenter med dine nærmeste. Så er du ikke den eneste, der har dem. Hvis ikke du deler billederne, kan du gemme dem løbende; evt. på en ekstern harddisk (uden kode).

Faktisk kan du også bruge e-Boks til at gemme adgangskoder og brugernavne i. I e-Boks kan du under ’Adgang’ bestemme, hvem der skal arve indholdet af den. Og endelig er der dokumentet Min sidste vilje, som dine efterladte kan få adgang til, når du er gået bort.