Historie

Boesens - en forretning med traditioner

Boesens Begravelsesforretning, som er en af landets ældste begravelsesforretninger, har siden begyndelsen i 1880 haft adresse centralt i Vejle på Nørrebrogade 9, lige ved siden af Nørretorv.
Forretningen blev startet af Snedkermester J.V.Boesen, der foruden produktion af ligkister også lavede bistader, honningslynger, stole, barnevogne m.m.

Boesens Begravelsesforretning blev drevet af familien Boesen indtil Snedkermester Niels Boesen i 1968 bortforpagtede forretningen til bedemand Anders Jürgensen, som i 1972 overtog den.

I 1983 forpagtede bedemand Kaj Pedersen forretningen for senere at købe den.Kaj Pedersen døde i efteråret 1998, og den 1. januar 1999 overtog de nuværende ejere Ella Sinding og Simon Møller Simonsen forretningen, som fortsat beholder det gamle firmanavn Boesens Begravelsesforretning.

I 2009 købte Ella Sinding og Simon Møller Simonsen Archibalds Begravelsesforretning af bedemand Anders Buhl Pedersen.

Archibalds Begravelsesforretning blev stiftet af Archibald Jensen i 1954 og var dengang beliggende på adressen Fredericiagade 3. Forretningen blev overtaget af Poul Pedersen midt i 1970erne og senere af Anders Buhl Pedersen, der drev forretningen fra 1996 til 2009.

Efter overtagelsen af forretningen bibeholdtes butikken i Fredericiagade 3 indtil 2013, hvor forretningsstedet blev flyttet til Nørrebrogade 9 og således lagt sammen med Boesens Begravelsesforretning

Det er således Vejles to ældste begravelsesforretninger, der nu tilbyder hjælp til begravelse og bisættelse – ikke kun i Vejle by, men med underafdelinger i Give og Børkop også ved dødsfald i alle de 5 gamle kommuner Børkop, Egtved, Jelling, Vejle og Give.

 

 

Historie

Øverst på billedet ses forretningen som den så ud efter 1939, da den var ejet af Niels Boesen, 3. generation, der drev firmaet videre til det, som i dag er Vejles ældste begravelsesforretning.

Midterbilledet er forretningen fra omkring 1900-tallet. Sønnen Hans Theodor Boesen overtog den i 1923.

Nederste billede er fra 1890. Snedkermester Jens Vilhelm Boesen grundlagde forretningen i 1880.